Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι σας.

Αντ/να €0,00

Φραγκόσυκα

Φραγκοσυκα

Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα

Πατήστε για να αγοράσετε Μαρμελάδα φραγκόσυκου

Το φραγκόσυκο ή παπουτσόσυκο είναι φρούτο της φραγκοσυκιάς, κακτοειδούς φυτού Κεντρο-Αμερικανικής προέλευσης που φυτρώνει στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Ο καρπός αυτός αναπτύσσεται περιμετρικά πάνω στις άκρες των φύλλων της φραγκοσυκιάς.

Σε ανάλυση 100 γραμμαρίων ύλης τα 82 γραμμάρια ήταν νερό όμως περιείχε σε χιλιοστογραμμάρια: 119 Κάλιο, 24 φωσφόρο, 13 μαγνήσιο και 80 βιταμίνη C που το κάνουν χωρίς αμφιβολία φρούτο ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας.

Το φραγκόσυκο, τρώγεται αφού ξεφλουδιστεί προσεκτικά για να απομακρυνθούν τα μικρά αγκαθάκια της εξωτερικής επιφάνεια πριν από την κατανάλωση γιατί εάν δεν αφαιρεθούν σωστά, μπορεί να καταποθούν προκαλώντας ενόχληση στο λαιμό, τα χείλη και τη γλώσσα καθώς τα μικρά αγκαθάκια, προσκολλώνται εύκολα στο δέρμα.

Για να τα καθαρίσετε εξωτερικά αρκεί να τριφούν με ενα ύφασμα όπως η λινάτσα για να φύγουν τα αγκαθάκια.

Τα φραγκόσυκα εκτός απο το ότι τρώγωνται ωμά αφου αφαιρεθεί το εξωτερικό τους, συχνά χρησιμοποιούνται για να κάνουν καραμέλες, ζελέ ή ποτά. Μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.

Εμείς στο Περιβόλι της Κρήτης διαθέτωμε πιστοποιημένη μαρμελάδα σε μικρή συσκευασία που παράγεται από τοπικό Συνεταιρισμό ο οποίος καλλιεργεί φραγκοσυκιές, παράγει και επεξεργάζεται φρέσκα φραγκόσυκα όπως επίσης παράγει και τη μαρμελάδα.