Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι σας.

Αντ/να €0,00

Σούγια

Σούγια, η παραλία

Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα

Η Σούγια είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στά νότια του νομού Χανίων χτισμένη στην έξοδο του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης, με ιστορία που αριθμεί χιλιάδες χρόνια.

Η Σούγια απέχει 70 χλμ απο τα Χανιά στο τέλος ενός παλιού και στενού αλλά ασφαλτοστρωμένου δρόμουπου και θα χρειαστεί τουλάχιστον μιά μιση ώρα για να φτάσετε με το αυτοκίνητό σας εκτός κι άν προτιμάτε το λεοφωρείο του ΚΤΕΛ απο τα Χανιά.

Μπορείτε να έρθετε στη Σούγια με τα μικρά φέρρυ μπότ της ΑΝΕΝΔΥΚ απο την Παλαιόχωρα ή απο τα Σφακιά με μετεπιβίβαση στην Αγία Ρουμέλη.

Η αρχαία Σούγια που άκμασε απο τη Ρωμαική μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο, ήταν το λιμάνι της δωρικής πόλης Ελυρος, που στην αρχαιότητα είχε αρκετή ανάπτυξη και δύναμη ώστε να κόβει και δικά της νομίσματα - σύμβολο ισχύος της εποχής - αλλά καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς Αραβες τον 9ο μ.Χ αιώνα.

Η Ελυρος βρισκόταν κοντά στο χωριό Ροδοβάνι και τα ερείπια της αρχαίας πόλης μπορείτε να επισκεφτείτε στον λόφο Κεφάλα.

Από την αρχαία Σούγια ελάχιστα ερείπια απομένουν σήμερα στην ανατολική πλευρά του χείμαρρου που περνάει μέσα από το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και εκβάλλει στη Σούγια.

Αν χρειαστεί θα βρείτε δυό μικρά ξενοδοχεία και μερικά δωμάτια όπως και ταβέρνες μπροστά στη παραλία.